Hirdetés

Vasrúddal verte agyon Komorón

Szabolcsihír

2018.11.08. 09:00

Vasrúddal verte agyon Komorón
A kép illusztráció

Így hálálta meg barátja szívességet.

Hirdetés

Hirdetés

Emberölés bűntettével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azt a komorói férfit, aki egy vita hevében vasrúddal fejbe vágta az ismerősét, majd a holttestet közel egy hónapig a sértett ingatlanán, a nyárikonyha pincéjében rejtegette - közölte a Szabolcsihírrel dr. Martossy György mb. főügyész.

A vádirat lényege szerint az ötvenes éveiben járó vádlottat a gyerekkori barátja még tavaly befogadta a Komoró községben lévő családi házába, ahol az udvari nyárikonyhában adott neki szállást.

Megegyeztek, hogy a vádlott havi tízezer forintot fizet a lakhatásért, azonban ezt nem teljesítette, amit a sértett többször is szóvá tett.

Ittas állapotban gyakoriak voltak a viták a két férfi között. Így történt ez idén február 8-án délelőtt is, amikor a sértett az ingatlan elhagyására szólította fel a vádlottat, aki el is indult kifelé a nyárikonyhából.

Az ajtó mellett meglátott egy vasrudat, amit felemelt, majd kétszer fejbe vágta a sértettet, aki olyan súlyos agysérülést szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A vádlott meggyőződött a halál beálltáról, majd az áldozatot levonszolta a helyiség pincéjébe, melynek ajtaját lakattal lezárta.

A vádlott ezt követően úgy élt a nyárikonyhában március 5-ig, hogy a sértett után érdeklődőknek azt állította, hogy a házigazda ismeretlen személyekkel elutazott.

A sértett egyik rokona jelentette a rendőrségen az eltűnést, mire a rendőrök átvizsgálták az ingatlant és megtalálták a holttestet.

A letartóztatásban lévő vádlottal szemben az ügyészség a vádiratban börtönbüntetés kiszabását indítványozta. A 2018. július elsejétől hatályos új büntetőeljárási szabályok alapján az ügyészség arra is indítványt tett, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bíróságon beismerő vallomást tesz, akkor kilenc év börtönbüntetést szabjon ki a törvényszék. Ebben az esetben az eljárás már az előkészítő ülésen befejezhető lenne, és így nincs szükség a tanúk, szakértők meghallgatására.

 

gyilkosságKomoró

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés