Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ópályi rabnak ilyen jó dolga még nem volt

| 2018. 12. 07. | 11:58:00
És már nem is lesz!
Ópályi rabnak ilyen jó dolga még nem volt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fogolyszökés vétségével vádolja a Mátészalkai Járási Ügyészség azt az ópályi férfit, aki a reintegrációs őrizete alatt a lábáról levágta a nyomkövetőt, majd a falu határában, a lovashegyi szőlő egyik hétvégi házában elrejtőzött.

A vádirat szerint a vádlottat korábban lopásokért ítélték 1 év 6 hónap börtönbüntetésre, amit meg is kezdett letölteni.

Jó magaviselete miatt a bíróság reintegrációs őrizetbe helyezte 2018 januárjában, ami 2018. november 16. napjáig tartott volna.

A fenti időszak alatt a vádlott Ópályiban a családjával élhetett (volna) úgy, hogy délelőttönként a házukat is elhagyhatta a mindennapi élet szokásos szükségleteinek biztosítása céljából (pl. bevásárlás, orvosi vizsgálat, gyerekek iskolába kísérése). Annyi volt a kitétel, hogy a bíróság rendelkezése alapján a vádlott lábán nyomkövetőt helyeztek el, amit köteles volt folyamatosan viselni.

Március 14-én délelőtt a férfi a családi házukban tartózkodott, amikor úgy döntött, hogy késsel levágja a lábáról a nyomkövetőt, és elrejtőzik a hatóság elől, mert nem akart visszamenni a börtönbe. A szabadsága nem tartott sokáig, mert ugyanezen a napon délután a rendőrök a börtönőrökkel közösen a település határában lévő egyik hétvégi házban elfogták.

Természetesen a bíróság azonnal megszüntette a reintegrációs őrizetet, így a vádlottnak le kell töltenie teljes egészében a korábban kiszabott 1 év 6 hónap börtönbüntetést.

A fogolyszökés vétségéért az ügyészség azt indítványozta a vádiratban, hogy a bíróság elzárást szabjon ki a vádlottal szemben, amely 90 napig terjedhet.

Az ügyben a Mátészalkai Járásbíróság fog ítéletet hozni.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés