Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

24 milliót sikkasztott a nyíregyházi közös képviselő

| 2019. 01. 15. | 15:47:00
Három és fél évet kell bűnhődnie érte.
24 milliót sikkasztott a nyíregyházi közös képviselő
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Járásbíróság 2016 márciusában K. B. vádlottat folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt 6 év börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. A másodfokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2018 februárjában 5 év börtönbüntetésre és 5 év
közügyektől eltiltásra enyhítette a vádlott büntetését. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A Debreceni Ítélőtábla a vádlott szabadságvesztés büntetését szerdán 3 év 6 hónapra, a közügyektől eltiltást 4 évre enyhítette. 

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2009-től 2013-ig közös képviselőként tevékenykedett nyíregyházi társasházaknál. Feladatai ellátásához jogosultsággal rendelkezett a sértett társasházak bankszámlái felett azért, hogy a működéshez és karbantartáshoz szükséges kiadásokat fedezni tudja. Az érintett időszakban kisebb megszakításokkal 10 társasház képviseletét látta el. Azonban amikor megszűnt a megbízatása, nem adta át az iratokat, könyvelési anyagokat, és a társasházak felé pénzügyi elszámolási kötelezettségének sem tett eleget. A vádlott 5 társasházzal szemben mintegy 24 millió forinttal nem tudott elszámolni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés