Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szabadul a terrorcselekményért leültetett szír

| 2019. 01. 14. | 19:27:00
Letöltötte a kétharmadot.
Szabadul a terrorcselekményért leültetett szír
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Feltételes szabadságra bocsátotta a Nyíregyházi Törvényszék azt a szír férfit, aki 2015 szeptemberében a Röszke-Horgos közúti határátkelőhely szerb oldalán megafonnal hergelte a Magyarország területére belépni szándékozó tömeget és maga is részt vett az illegális határátlépést megakadályozni szándékozó rendőrök kővel való megdobálásában.

Sörös László bírósági sajtószóvivő január 14-i közlése szerint a Nyíregyházi Törvényszék büntetés-végrehajtási bírája még a múlt héten elrendelte Ahmed H. feltételes szabadságra bocsátását 2019. január 19-i hatállyal.

A férfit a Szegedi Törvényszék tavaly ősszel terrorcselekmény és határzár tiltott átlépése miatt 5 év börtönbüntetéssel és 10 év kiutasítással sújtotta. A jogerős ítélet értelmében a kiszabott szabadságvesztés időtartamába be kell számítani a férfi által előzetes letartóztatásban töltött időt, illetve a férfi a szabadságvesztés kétharmad részének kitöltését követően feltételes szabadságra bocsátható. Ez történhet meg öt nap múlva, Ahmed H. ugyanis 40 hónapja rács mögött van.

A bíróság határozatát az ügyész, az elítélt és a védő tudomásul vette, így az jogerős. Az elítélttel szemben ezt követően a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal végrehajtja a kiutasítást. Ennek értelmében – mondta Sörös László – köteles Magyarországot elhagyni, és 10 évig nem térhet vissza.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés