Hirdetés

Újra bíróság előtt a nyíregyházi testnevelő tanár

szabolcsihir.hu

2019.01.04. 11:13

Újra bíróság előtt a nyíregyházi testnevelő tanár
Felfüggesztett szabadságvesztés a diákok terrorizálásáért (Illusztráció: Pixabay)

A vád szerint nem csak „kövérezett”.

Hirdetés

Másodfokú ítéletet hirdethetnek január 8-án annak a nyíregyházi pedagógusnak az ügyében, aki a vád szerint rendszeresen megalázta tanítványait a tanóráin.

A férfit első fokon 1 év 6 hónap – végrehajtásában 3 évre felfüggesztett – szabadságvesztéssel sújtotta a Nyíregyházi Járásbíróság tavaly júniusban. Akkor kiskorú veszélyeztetése bűntett miatt 5 évre a tanári foglalkozástól is eltiltották.

A vádirat szerint a testnevelő tanár többször agresszívan kiabált a diákokkal, káromkodott és a gyerekek fejére ütött, ha elégedetlen volt a technikájukkal. Előfordult, hogy az úszószemüveget úgy megrántotta a fejükün, hogy visszacsapódott az arcukra. A nem megfelelő testalkatú gyerekeket az osztály előtt „lekövérezte”. Aki elmondta a szüleinek az iskolában történteket – hangzott el egy korábbi tárgyaláson –, azt a következő tanórán megszégyenítette.

A vádlott vitatta a vádakat, elismerve, szigorú tanár volt, és az érzékenyebb gyerekek nem kedvelték. Ugyanakkor – jelentette ki – soha nem bántalmazta a diákjait, véleménye szerint hadjárat indult ellene az iskolában.

Az érintett tanintézmény vezetője azért tett feljelentést, mert több mint 60 szülő jelezte panaszát a tanárral szemben.
Nyíregyházabíróságkiskorú veszélyeztetése

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés