Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Börtönbe kerülhet 16 beregsurányi pénzügyőr

| 2019. 02. 27. | 11:43:00
Hivatali vesztegetés elfogadása velük szemben a gyanú.
Börtönbe kerülhet 16 beregsurányi pénzügyőr
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt gyanúsítottként hallgatott ki és vett őrizetbe a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) tizenhat, a beregsurányi magyar-ukrán határállomáson szolgáló pénzügyőrt - közölte a főügyész szerdán az MTI-vel.

[Beillesztett cikk: Korrupt vámosokra csaphattak le több magyar határátkelőn ]

Keresztes Imre közleményében azt írta, a megalapozott gyanú szerint a beregsurányi közúti határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő pénzügyőrök a Magyarország területéről Ukrajnába kilépő és általános forgalmi adót visszaigénylő emberektől a hivatalos eljárásuk során rendszeresen jogtalan előnyt, jellemzően készpénzt fogadtak el.

A pénzügyőrök a korrupciós tevékenységet egymás cselekményeiről tudva, az adott szolgálatban dolgozó osztályvezetők segítségével rendszeresen és szervezett módon, legkésőbb 2018 novemberétől végezték - tette hozzá a főügyész.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult ügyben a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség kedden házkutatást és motozást tartott a határállomás egyes részein, illetve a gyanúsítottak lakó- és tartózkodási helyén több regionális nyomozó ügyészség, a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Készenléti Rendőrség és a Terrorelhárítási Központ közreműködésével.

Az ügyben gyanúsítottként kihallgatott tizenhat - köztük öt tiszti rendfokozatú - pénzügyőrt őrizetbe vették, az ügyészség valamennyiük letartóztatását indítványozza.

Az akció során a pénzügyőrökön kívül egy polgári személyt is kihallgattak hivatali vesztegetés bűntettének gyanújával. A kényszerintézkedés elrendeléséről a Debreceni Járásbíróság fog dönteni - olvasható a közleményben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés