Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Marad a rács mögött a csengeri örökösnő

| 2019. 02. 28. | 19:38:00
A csalássorozattal gyanúsított asszony állítása szerint Kósa Lajostól kért befektetési tanácsot mesésnek mondott vagyonára.
Marad a rács mögött a csengeri örökösnő
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Mátészalkai Járásbíróság nyomozási bírája február 27-én a különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt indult eljárásban további 3 hónappal meghosszabbította Sz. G-né letartóztatását.

Ő az a csengeri asszony, aki azzal lett (el)ismert városában, hogy elhíresztelte, külföldön meghalt, bár állítólag sosem látott édesapja után mesés, 4,3 milliárd eurós (átszámítva 1300 milliárd forintos) vagyont örökölt.

Befektetési tanácsért elmondása szerint Kósa Lajoshoz, Debrecen korábbi polgármesteréhez fordult 2012-ben, akivel állítása szerint hiteles közjegyzői okiratban rögzítették a vagyonkezelés tényét, és azt is, hogy Sz. G.-né 800 millió forintot ajándékoz Kósa édesanyjának. Kósa Lajos ezt tagadta.

A Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivőjének, Sörös Lászlónak közleménye szerint a nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2014. január 1. és 2017. december 20. közötti időszakban több személytől és cégtől kért kölcsön nagyobb összegeket arra hivatkozással, hogy Németországban élő édesapja halála után a neki járó nagy összegű hagyatékból szándékozik azokat visszafizetni.

A nő a sértettekkel a hivatalosság látszatát keltve az örökségre vonatkozóan ügyvéd előtt titoktartási nyilatkozatot íratott alá.

A visszafizetési határidők lejártát követően a kölcsönvett összegeket nem fizette vissza, ezáltal 12 sértettnek és további, ismeretlen károsultaknak

összesen mintegy 368 millió forint kárt okozott, melyből csak néhány százezer forint térült meg.

Sz. G.-né 2018. márciusában azzal az indokkal utazott Svájcba, hogy hagyatékának ügyeit intézze. Ott tartózkodása alatt a sértettektől további kölcsönöket kért a nem létező örökségre hivatkozva, s

megfenyegette azokat, akik a további kölcsönök folyósítását megtagadták, illetve visszakérték a kölcsönkért összegeket.

A bíróság álláspontja szerint továbbra is lehet tartani arról, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén nem jelenne meg, megszökne, elrejtőzne a hatóság elől, illetve fennáll a bűnismétlés veszélye is. A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés