Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gyilkos biztonsági őrök Dombrádon - itt a debreceni ítélet

| 2019. 03. 12. | 15:24:00
Gégényi embert vertek halálra.
Gyilkos biztonsági őrök Dombrádon - itt a debreceni ítélet
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2018 szeptemberében F. I. I.r. vádlottat társtettesként elkövetett emberölés bűntette miatt 9 év börtönbüntetésre ítélte, 9 évre eltiltotta a közügyektől. M. G. II.r. vádlottat társtettesként elkövetett emberölés bűntette miatt szintén 9 év börtönbüntetésre és 9 év közügyektől való eltiltásra ítélte.

[Beillesztett cikk: Elítélik a dombrádi csárda kegyetlen biztonsági őreit]

A határozat ellen a vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek, így az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódott.

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2016 márciusában a vádlottak egy Tisza-parti szórakozóhelyen biztonsági őri feladatokat láttak el több társukkal együtt. A hajnali órákban a szórakozóhelyen a sértett és egy ismeretlen személy összeszólalkozott és dulakodni kezdett. A vádlottak közbeléptek, kivezették a két férfit a teremből, majd az épületen kívül a gégényi sértettet többször bántalmazták, aki a földre került. Ezt követően másik két biztonsági őr a kapun kívülre vitte a sérültet, aki telefonon hívta az egyik ismerősét. Végül két ismerőse hívott mentőt, a sértettet kórházba szállították.

A bántalmazott férfi koponyaüregi sérüléseket szenvedett, több koponya és agyműtéten esett át. Mindezek ellenére 2016 októberében elhunyt.

A bántalmazása és a halála között közvetett okozati összefüggés állapítható meg. A vádlottak tagadták a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését.

A Debreceni Ítélőtábla kedden helybenhagyta az I. fokú ítéletet, így az jogerős.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés