Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyházán ítélhetik el a csaló aranybefektetőt

| 2019. 03. 10. | 11:14:00
Országos ügyfélkörrel rendelkezett Sz. Adolf.
Nyíregyházán ítélhetik el a csaló aranybefektetőt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Előkészítő ülés, valamint ítélethirdetés várható március 12-én annak a férfinak az ügyében, aki aranybefektetés ígéretével csalt ki milliókat.

A vádirat szerint a férfi 2011-ben egy arany befektetésekkel foglalkozó céget alapított, s rávette az élettársát arra, hogy ő legyen a vezérigazgató. A vádlott szállodákban, éttermekben szervezett rendezvényeket ügyfelek toborzására. 

A hálózatépítőként regisztráló személyeknek 110 eurót kellett fizetniük azért, hogy megkapják a cég működési rendszerét tartalmazó kézikönyvet. A partnerek kötelezettsége volt az is, hogy havonta 100 eurót fizessenek azért, hogy a regisztrált és befizetést eszközlő ügyfelek után jutalékot kaphassanak. Az üzletkötők többsége saját családtagjait is meggyőzte a cég által kínált befektetés előnyös voltáról. 

Sz. Adolf Árpád ügyelt arra, hogy vezető tisztségviselőként olyan személy kerüljön bejegyzésre, aki csupán papíron vezeti a céget, a tényleges irányítás folyamatosan az ő kezében maradt. 

A vádlott a sértettek által befizetett pénzösszegnek csak kis részéért vásárolt aranyat, s azoknak csak egy részét küldte ki a sértetteknek. A bíróság azt írja, hogy Sz. Adolf Árpád a cselekményével közel 170 sértettet ejtett tévedésbe, mintegy 14 millió forint kárt okozva. Ugyanakkor a rendőrség már 2017-ben 100 millió forintot meghaladó kárról beszélt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés