Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Távolsági buszon szállította a drogot

| 2019. 03. 07. | 18:01:00
A tárgyalására Márianosztráról jelentkezett be.
Távolsági buszon szállította a drogot
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miután egy másik ügyben már jogerős fegyházbüntetését tölti, a távmeghallgatás eszközeit vette igénybe a bíróság csütörtökön Nyíregyházán. 

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa március 7-én helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletében kiszabott büntetést, melyben I. rendű R. F. vádlottat 7 év 6 hónap, II. rendű vádlottat 5 év fegyházbüntetésre, III. rendű M. P. T. vádlottat pedig 3 év börtönbüntetésre ítélte, s mindhárom vádlottat eltiltotta a közügyek gyakorlásától - közölte dr. Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

A tényállás szerint az I. rendű vádlott 2016-tól a lakásán árult pszichoaktív anyagot és kábítószert. A három vádlott – a készlet fogyásától függően 1-3 hetente – Budapestről szerezte be a kábítószert és a pszichoaktív anyagot. Az értékesítésből származó haszon I. rendű vádlotté volt, amire tekintettel vele szemben mintegy 7,5 millió forint vagyonelkobzást is elrendelt a bíróság.

Ugyanazon a napon I. rendű vádlott lakásából alufólia darabokat, 7 mobiltelefont, feltöltő kártyákat és digitális mérleget foglaltak le. III. rendű vádlott a kábítószer beszerzésében és kiszállításában működött közre.

A törvényszék a tárgyalás során igénybe vette a távmeghallgatást biztosító technikai eszközöket, mivel a II. rendű vádlottat a Márianosztrai Fegyházban tartják fogva. A modern rendszernek köszönhetően a nyilvános ülés megtartásához nem volt szükség arra, hogy a vádlottat a törvényszékre szállítsák.

Az ítélet jogerős.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés