Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Börtönre ítélték a gátlástalan, internetes csalót Nyíregyházán

| 2019. 05. 28. | 16:12:00
Húszmillió forint értékű árut rendelt - csak fizetni nem akart.
Börtönre ítélték a gátlástalan, internetes csalót Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa május 28-án 4 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre súlyosbította a Sz. P. vádlottal szemben 17 rendbeli csalás bűntette, sikkasztás és zaklatás vétsége valamint információs rendszerrel elkövetett csalás bűntette miatt elsőfokon kiszabott 2 év 6 hónap börtönbüntetést és 3 év közügyektől eltiltás mellékbüntetést Dr. Resán Dalma

 

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2016 februárjától 2017 decemberéig 30 álnév felhasználásával mintegy 20 millió forintot meghaladó értékű árut rendelt meg az interneten 26 gazdasági társaság nevében.

A cégek képviselőjének adta ki magát, és úgy intézte a rendeléseket, hogy majd a kiszállítást követően utalja át az összegeket.

Ennek teljesítésére azonban a vádlottnak nem volt lehetősége, s ez nem is állt szándékában, miután az ilyen módon megszerzett árucikkeket többnyire értékesítette. Ezzel a módszerrel

összesen 4 millió forintot meghaladó értékű árut szerzett meg jogtalanul,

miután a gyanús megrendelések ellenőrzése folytán a megrendelések nagy részét nem teljesítették a részére, más esetben pedig a megrendelésről nem tudó cégek visszaküldték az árut. Ezenkívül a vádlott további bűncselekményeket is elkövetett: eladta az általa bérelt lakásban található konyhabútort, s ennek vételárát elsikkasztotta, telefonon zaklatta nőismerősét, valamint két ismerőse bankszámlája adatainak felhasználásával kísérelt meg vásárlásokat, ami egy alkalommal sikerült is.

Az ítélet jogerős.

    

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés