Hirdetés

Miért nem segített a Viking Sigyn kapitánya?

MTI

2019.06.18. 11:39

Miért nem segített a Viking Sigyn kapitánya?
Rendőrök helyszínelnek a Viking Sigyn szállodahajón (Fotó: Lakatos Péter, MTI)

A sértetti oldal ügyvédje szerint az ukrán hajós nem volt ittas, de többet kellett volna tennie a vízbe esett emberekért.

Hirdetés

Hirdetés

A Viking Sigyn kapitányát nemcsak gondatlanság miatt terheli a felelőség, hanem azért is, mert nem kellő mértékben nyújtott segítséget vagy azt teljesen elmulasztotta – közölte a Hableányt üzemeltető Panoráma Deck Kft. oldalán sértetti képviselőként fellépő ügyvédek egyike kedden az M1-en.

Sógor Zsolt azt mondta, a szállodahajó a baleset után 800 méterrel feljebb állt meg. Száz méterrel mögötte azonban közlekedett egy másik Viking hajó is, amely egy kis időre megállt, de nem biztos, hogy teljesen meggyőződött arról, mi történt a helyszínen – közölte.

Úgy gondolja, több embert is meg lehetett volna menteni, mert nemcsak a hét túlélő esett a vízbe, annál – elmondása szerint – többen álltak a Hableány fedélzetén.

Az ügyvéd szerint az ukrán hajóskapitánynál nem merült fel ittasság kérdése, inkább figyelmetlenségről van szó. Az ügyvéd – hangsúlyozva, hogy ez nem tényállás – felvetette, a Viking kapitánya esetleg telefonján internetezhetett a baleset bekövetkeztekor, ez vonta el a figyelmét, és emiatt törölt ki adatokat a telefonjából. Kitért arra is, hogy az ügyet várhatóan 2020 márciusáig fejezhetik be, akkor történhet vádemelés az ügyben.

A Hableány sétahajó május 29-én este süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet; hét távol-keleti turista élte túl a balesetet, a Duna Margit hídi szakaszától a déli országhatárig továbbra is keresnek három dél-koreai utast.

A tragédiát követő napokban előzetes letartóztatásba helyezett Jurij C. letette a 15 millió forintos óvadékot, így jelenleg szabadlábon védekezik.

BudapesthajóbalesetViking Sigyn

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés