Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Húsz év fegyház a nagyecsedi gyilkosságért

| 2019. 09. 30. | 18:01:00
A vádlott úgy döntött, megszökik a büntetés elől, de a sértett nem akart vele tartani.
Húsz év fegyház a nagyecsedi gyilkosságért
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem jogerősen 20 év fegyházzal sújtotta a Nyíregyházi Törvényszék azt a férfit, aki egy 2018-as eltávozás során megfojtotta élettársát.

Z. S.-t emberölés bűntette és fogolyszökés vétsége miatt marasztalta el a bíróság. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosításért, a többszörös visszaeső vádlott, illetve a védője enyhítésért és eltérő minősítésért fellebbezett. A törvényszék 902 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte a férfit, aki feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítéleti tényállás szerint Z. S. jogerős szabadságvesztés büntetését töltötte, amikor 2018 júniusában 3 nap eltávozást kapott, hogy beteg édesapját meglátogathassa. A férfi ekkor találkozott az élettársával. A férfi nem akart visszamenni a börtönbe, s megpróbálta rábeszélni a nőt a vele való bujkálásra. Az „eltáv” harmadik napján Nagyecsed külterületén gyalogoltak, amikor a sértett igyekezett rávenni a vádlottat a büntetés-végrehajtási intézetbe való visszatérésre. Emiatt szóváltásba keveredtek, a férfi feldühödött és a nadrágja derékrészéből kivette a cipőfűzőt. Abból hurkot csinált, a nő nyakára húzta, és megfojtotta. Z. S.-t másnap egy lakatlan házban fogták el. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés