Hirdetés

Fegyházba megy a volt igazgató, gyerekeket molesztált

MTI

2019.09.10. 15:01

Fegyházba megy a volt igazgató, gyerekeket molesztált
A vádlottakat véglegesen eltiltották a 18 év alattiaktól való foglalkozástól (Illusztráció: Pixabay)

A férfi a felügyeletére bízott kiskorúakkal folytatott szexuális viszonyt.

Hirdetés

Hirdetés

Jogerősen 8 év fegyházbüntetésre ítélte a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla szeptember 10-én a bicskei gyermekotthon volt igazgatóját, aki a felügyeletére bízott kiskorúakkal szexuális kapcsolatot létesített. A férfit folytatólagosan elkövetett szexuális visszaélés és annak kísérlete bűntettekben marasztalta el a másodfokú bíróság.

A másodrendű vádlottat – az otthon egykori nevelőjét – szexuális visszaélés bűntette miatt 1 év 6 hónap - végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett - börtönre ítélték. A két vádlottat véglegesen eltiltották a 18 év alattiakkal való foglalkozástól.

A vádirat szerint az elsőrendű vádlott – aki 26 éven keresztül volt a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon és Általános Iskola igazgatója – éveken keresztül követte el a terhére rótt bűncselekményeket. Két fiatal ezek kezdetekor még nem múlt el 12 éves, három sértettel pedig 14 éves kora előtt lépett szexuális kapcsolatba. Ezen felül a férfi több 18 év alatti sértettel szemben is súlyosan szeméremsértő magatartást tanúsított. 

A másodrendű vádlott a vádirat szerint egy felügyelete alatt álló, 14 év alatti fiatallal lépett egyszer szexuális kapcsolatba, három esetben pedig a 14 év feletti sértettekkel szemben fennálló hatalmi, befolyási viszonyával visszaélve „végzett szexuális cselekményt”.

ítéletszexuális visszaélésgyermekotthon

Szóljon hozzá!

Hirdetés