Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csúnyán elintézte a biztonsági őrt, elítélte a nyíregyházi bíróság

| 2019. 11. 06. | 15:52:00
Egy mobil megjavíttatásán dühödött fel a vádlott.
Csúnyán elintézte a biztonsági őrt, elítélte a nyíregyházi bíróság
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem jogerősen pénzbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Járásbíróság november 6-án azt a férfit, aki áprilisban súlyos sérülést okozott egy áruház biztonsági őrének. Á. R.-t testi sértés bűntettében marasztalták el.

A tényállás szerint – tájékozatott az ítéletről a bíróság – a vádlott egy nyíregyházi Media Marktba ment be a telefonját garanciálisan megjavíttatni. Amikor közölték vele, hogy ez a határidő lejárta miatt nem lehetséges, a fiatalember hangoskodni kezdett, majd a mobilt a pultra csapva távozott.

Egy biztonsági őr a férfi után vitte a készüléket, mire a vádlott a parkolóban belefejelt az arcába és ököllel nagy erővel arcon ütötte. Az őr súlyos, 8 napon túli sérüléseket szenvedett.

Á. R. az októberi bírósági előkészítő ülésen a szabályszerű idézés ellenére nem jelent meg, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene. A rendőrök november 5-én elfogták, és bíróság elé állították. A vádlott az előkészítő ülésen beismerő nyilatkozatot tett, ezért a bíróság bizonyítás lefolytatása nélkül hozott ítéletet az ügyben. A határozat nem jogerős, az ügyész és a vádlott 3 nap gondolkodási időt tartott fenn. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés