Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Dílercsalád Nyíregyházán: marad az előzetes

| 2019. 11. 13. | 17:44:00
Apa, anya és fia együtt szerezték be és árultak a drogot.
Dílercsalád Nyíregyházán: marad az előzetes
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítésének, valamint további bűncselekmény elkövetésének veszélyére hivatkozva letartóztatásban marad az a nyíregyházi férfi, aki a megalapzott gyanú szerint a szüleivel együtt árult kábítószert. A Nyíregyházi Járásbíróság 60 napra rendelte el az előzetes letartóztatás fenntartását. 

Az ügyészség indítványa szerint a gyanúsított és szülei 2018 novemberétől elfogásuk napjáig heti rendszerességgel vásároltak különböző fajtájú kábítószereket Budapesten, s azt tovább értékesítették ismerőseik körében. A beszerzésben és az értékesítésben mindhárman részt vettek, a vevőkkel is közösen tartották a kapcsolatot. 

A nyomozás eddigi adati szerint a többszörösen büntetett O. R. Z. és szülei április 5-én reggel bérelt autóval indultak Nyíregyházáról Budapestre kábítószereket vásárolni, melyből a gyanúsított is részesedett volna. A hazaúton a rendőrök követni kezdték őket, majd hosszas üldözés után sikerült megállásra kényszeríteni a triót. Az üldözés során a szülők a náluk lévő kábítószertől úgy próbáltak megszabadulni, hogy azok egy részét kidobálták a kocsi ablakán. Hetvenkilenc darab – összesen 30 gramm tömegű – kábítószer-tartalmú tablettát foglaltak le a rendőrök.

Az ügy másik két gyanúsítottját szintén büntetés-végrehajtási intézetben tartják fogva. Bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett miatt folyik ellenük a büntetőeljárás.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés