Fuvarért adta az igazolást a szabolcsi aljegyző az ítélet szerint

szabolcsihir.hu

2020.01.10. 20:11

Fuvarért adta az igazolást a szabolcsi aljegyző az ítélet szerint
Almafuvar volt a cserealap a bíróság szerint (Fotó: Pixabay)

A Debreceni Ítélőtábla jár el másodfokon.

Hirdetés

Hirdetés

Folytatódik január 14-én a Debreceni Ítélőtáblán a másodfokú büntetőeljárás azzal a települési aljegyzővel szemben, akit nem jogerősen 2 év – 5 év próbaidőre felfüggesztett – börtönnel sújtott a Nyíregyházi Törvényszék tavaly szeptemberben. R. V.-t hivatali vesztegetés és közokirat-hamisítás bűntette miatt 450 ezer forint pénzbüntetéssel is sújtották, 6 évre eltiltva a jogi egyetemi végzettséghez kötött foglalkozások gyakorlásától.

Az ítéleti tényállás szerint R. V. 2012 májusa és 2013 augusztusa között több alkalommal állított ki nemleges köztartozásról szóló igazolást két magánvállalkozónak. A két szintén vádlottá vált cégvezető a valótlan tartalmú igazolásokat közösségi engedély kiadásához és folyószámlahitelhez használta fel. Egyikük cserébe az aljegyző és hozzátartozói földjéről léalmát szállított egy feldolgozóüzembe (az elsőrendű vádlott ezzel legalább 28 ezer forint jogtalan előnyre tett szert).

Az egyik vállalkozót, O. B.-t 1 év 2 hónap börtönbüntetésre (2 év próbaidő), társát 700 ezer forint pénzbüntetésre ítélték.

A vádlottak tagadták a bűncselekmények elkövetését. 

NyíregyházabíróságDebrecenközokirat-hamisításvesztegetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés