A drogdíler társa kéréssel fordult a bírósághoz Nyíregyházán

szabolcsihir.hu

2020.02.14. 11:54

A drogdíler társa kéréssel fordult a bírósághoz Nyíregyházán
A kép illusztráció.

Kisvárdán akartak túladni a kábítószer egy részén.

Hirdetés

Hirdetés

Társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt B.M. vádlottat 5 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte és 6 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától február 14-én Nyíregyházi Törvényszék. A tényállás szerint a török állampolgárságú vádlott korábban több alkalommal vásárolt marihuánát társától, aki 2017 októberében arra kérte a vádlottat, a nála lévő 23 csomag marihuánát a lakásán tárolhassa. A vádlott ebbe beleegyezett.

Másnap a vádlott és társa autóval Budapestről Kisvárdára indultak, hogy ott 2 csomag marihuánát eladjanak egy ismeretlen személynek.

Útközben a rendőrök igazoltatták őket, és megtalálták a gépjárműben elrejtett kábítószert. Később a vádlottnál tartott házkutatás során jelentős mennyiségű kábítószert foglalt le a nyomozó hatóság.  A tárgyaláson B.M. vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte és kérte ítélet meghozatalát vele szemben. Magyar állampolgárságú társa azonban további tanúk meghallgatását kérte a bíróságtól, így vele szemben a bíróság március 16-án folytatja az eljárást.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész és a vádlott tudomásul vette, de a védő 3 nap gondolkodási időt tartott fent.
drog Nyíregyházi Törvényszék

Szóljon hozzá!

Hirdetés