Hirdetés

Nyíregyházán zsarolt meg gyereket, fegyházzal büntették

szabolcsihir.hu

2020.02.18. 15:20

Nyíregyházán zsarolt meg gyereket, fegyházzal büntették
A buszállomáson történt a két bűneset (Forrás: Google)

A férfi a buszállomáson szemelte ki áldozatait.

Hirdetés

Jogerősen 4 év 6 hónap fegyházbüntetéssel sújtotta a Nyíregyházi Törvényszék február 18-án azt a férfit, aki erőszakkal szerzett pénzt tavaly nyáron. A másodfokú bíróság ezzel súlyosította a K. Z. Cs. ellen első fokon zsarolás bűntett és lopás vétség miatt kiszabott 3 év 4 hónap szabadságvesztést.

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott 2019 júniusában – a délutáni órákban – a nyíregyházi autóbuszállomáson leült egy kiskorú fiú mellé és pénzt kért tőle. Amikor a gyerek közölte, hogy nincs nála pénz, a férfi követelte, mutassa meg a pénztártáját, mire a sértett adott neki egy húszast. K. Z. Cs. azonban látta, hogy több pénz is van a tárcában, ezért belenyúlt volna, amit a fiú nem hagyott. A férfi erre az öklével megfenyegette. Végül a sértett átadta a nála lévő ezer forintot. 

A férfi aznap este egy házaspárnál is hasonlóval próbálkozott, tőlük egy táskát szerzett meg, 39 ezer forintos kárt okozva.

A bíróság a büntetés kiszabása során egyebek mellett súlyosító körülményként vette figyelembe, hogy a férfi többször volt már büntetve vagyon elleni bűncselekményekért, továbbá a zsarolást kiskorú sérelmére követte el.
Nyíregyházalopásbíróságzsarolás

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés