Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Öt év kevés az agresszív tunyogmatolcsi férfi ügyében, mondja az ügyészség

| 2020. 03. 17. | 17:46:00
A nagyanyját kis híján agyonütő vádlottat Debrecenben ítélhetik el másodfokon.
Öt év kevés az agresszív tunyogmatolcsi férfi ügyében, mondja az ügyészség
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Súlyosítana az első fokon kiszabott 5 év börtönbüntetésen a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség annak a tunyogmatolcsi férfinak az ügyében, aki életveszélyes sérülést okozott a nagyanyjának tavaly májusban Géberjénben.

A visszaesőnek számító, súlyos testi sértés miatt is büntetett R. G. ellen a Nyíregyházi Törvényszék hozott nem jogerős ítéletet. A 34 éves férfi a tényállás szerint munka helyett a családtagjain élősködött, rendszeresen nyugtatózta magát, végül már a nagyanyja is elkergette a házától. A vádlott 2019 májusában ismét felkereste géberjéni rokonait, akik azonban megtagadták az anyagi támogatását. Később a község határában összetalálkozott a nagyanyjával, a hetvenes éveiben járó asszony juhokat legeltett. A neheztelő unoka szó nélkül megragadta a nagymama nyakát, és nagy erővel az arcába csapott ököllel. Az eszméletét vesztő nőbe bele is rúgott, majd ott hagyta a legelőn. Az asszony a koponyát ért ütések miatt életveszélyesen megsérült, de még idejében sikerült segítséget kérnie. 

R. G. a bűncselekményt beismerte, és a tárgyaláshoz való jogáról lemondott. A fellebbviteli Főügyészség azért súlyosítana az elsőfokú ítéleten, mert a vádlottat már többször büntetták, összesen 12 bűncselekmény róva a terhére. Öt év szabadságvesztés az agresszív elkövetővel szemben sem a társadalom védelmére, sem a megelőzésre nem alkalmas, közölte álláspontját a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés