Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyházán is elkövetett betörést egy embercsempész

| 2020. 04. 03. | 12:10:00
Ukrán férfi ellen nyomozott a rendőrség, hamarosan vádemelés jöhet.
Nyíregyházán is elkövetett betörést egy embercsempész
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Embercsempészés és lopások miatt nyomozott a rendőrség egy 32 éves, jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő ukrán állampolgár ellen, aki ellen immár az ügyészség folytatja a büntetőeljárást.

A férfit tavaly áprilisban hét afgán állampolgárral együtt csípték el a rendőrök Zsurk külterületén. Az afgánok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, míg a csoport ukrán állampolgárságú tagjával szemben felmerült az embercsempészés gyanúja. Utóbbiakat hamarosan kitoloncolták az országból, míg előbbi  ellen további bűncselekmények gyanúja is megfogalmazódott.
A férfi az egyik gyanúsítotti kihallgatása során 7 vagyon elleni bűncselekmény elkövetését beismerte, a lopásokat Nyíregyházán, Kisvárdán, Debrecenben és Szolnokon követte el. Előfordult, hogy kerékpárüzletbe betörve nagy értékű bicikliket, máskor számítástechnikai boltból laptopot tulajdonított el. De garázsból is lopott csónakmotort, biciklit, motorkerékpárt, fűnyírót. A bűncselekmények elkövetésében segítette egy másik ukrán állampolgár is, akit a nyomozók elfogatóparancs alapján még keresnek. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés