Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rács mögött a nyíregyházi rablóbanda

| 2020. 04. 27. | 19:17:00
Ütötték, ahol érték a hajléktalanok a férfit.
Rács mögött a nyíregyházi rablóbanda
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója április 24-én a csoportosan elkövetett rablás és súlyos testi sértés bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban május 24-ig elrendelte négy gyanúsított - két férfi és két nő - letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a hajléktalan életmódot folytató gyanúsítottak április 23-án este a nyíregyházi Jósa András Kórház előtti területen ittas állapotban találkoztak a szintén hajléktalan sértettel, akit B.Zs. gyanúsított előzetes szóváltás nélkül testszerte ütlegelni kezdett.

Ezután a többi gyanúsított is bántalmazni kezdte a férfit, elvették a nála lévő 1.210 forintot, majd távoztak a helyszínről. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

A bíróság ülést tartott az ügyben, amin az ügyész jelenlétében távmeghallgatás útján hallgatta ki a gyanúsítottakat, akik védőikkel együtt a nyíregyházi rendőrkapitányság elkülönített helyiségében tartózkodtak. Ez alapján bíróság megállapította, hogy az 5-10 évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel fenyegetett rablással gyanúsított személyekkel szemben – a hajléktalan életmódjukra tekintettel is - megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a hatóságok elől elszöknének, elrejtőznének, a sértettet megfélemlítenék, befolyásolnák vagy egymással összebeszélnének.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés