Bajban a bérgyilkost fogadó ügyvéd – lezárult a nyomozás

Szabolcsihir.hu

2020.05.10. 11:05

Bajban a bérgyilkost fogadó ügyvéd – lezárult a nyomozás
Öt férfit csalásban gyanúsítottak meg (Illusztráció: Freepik)

A felbérelt férfi aztán megkeverte a szálakat.

Hirdetés

Hirdetés

Emberölés előkészületének megalapozott gyanúja miatt nyomozott a rendőrség egy 47 éves budapesti nő ellen, a büntetőeljárást az ügyészség folytatja tovább. A rendőrség május 10-i közleménye szerint az akkor ügyvédként dolgozó nő 2017-ben megállapodott egy férfival egy bizonyos B. Béla megölésében.

A nyomozás során kiderült, hogy a gyanúsított azért keresett bérgyilkost, mert haragudott egy rokona férjére, a 46 éves B. Bélának ezért kellett volna meghalnia. Azonban a „bérgyilkos” titokban felvette a nővel folytatott megbeszélést, majd megkereste a célpontot, elárulva a megbízó személyét.

Az ügyvédnő 70 ezer eurót ajánlott a gyilkosságért, a férfi azt mondta B. Bélának, hogy 3500 euróért rendelkezésére bocsátja a hangfelvételt. Az üzlet megköttetett, ám B. Béla hiába hagyta a pénzt egy faház tetején, ahogy megállapodtak, a hanganyagot nem kapta meg. Ezért feljelentést tett a rendőrségen.

A nyomozás adatai a „bérgyilkosnak” (Sz. Zsoltnak) volt még négy bűntársa, és előre kitalált forgatókönyv alapján szedték rá a feleket. Ezért az öt férfinek csalás miatt kell felelnie.

rendőrségBudapestemberölés előkészülete

Szóljon hozzá!

Hirdetés