Pünkösdi terrorcselekménnyel fenyegetett egy magyar fiatal

Szabolcsihir.hu

2020.06.02. 09:16

Pünkösdi terrorcselekménnyel fenyegetett egy magyar fiatal
A terrorelhárítók is meglátogatták a fenyegetőző tizenévest (Fotó: Freepik)

A közösségi médiában tette közzé a tervet, elfogták.

Hirdetés

Hirdetés

Két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható az a magyar fiatal, aki az interneten úgy tett, mintha merényletekre készülő terrorista lenne. Az ügyészség június 2-án közölte: egy partnerszolgálat május 27-én arról tájékoztatta a Terrorelhárítási Központot, hogy az önmagát az Iszlám Államhoz kötő személy egy népszerű közösségi oldalon merényleteket helyezett kilátásba Németországban, Magyarországon, valamint Japánban. Az illető arab és angol nyelven kommunikált, a budapesti merénylet időpontját pünkösd hétfőre tette. Így csak néhány nap állt rendelkezésre a felderítésre. 

A nyomozásban az Eurojust, az Európai Unió bűnügyi együttműködési szerve és külföldi ügyészi és felderítő szervek is segítettek, május 29-re a magyar tizenévest azonosították, egy nappal később pedig megállapították, hogy a fenyegetés nem valós – írták. A terrorcselekménnyel fenyegetés bűntett miatt kihallgatott gyanúsított elismerte tettét. 

– Terrorcselekménnyel fenyegetőzni nem tréfa, hanem két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmény. Azért, hogy az állami szervek kényszermentesen biztosíthassák a közrendet, minden fenyegetést komolyan kell venniük, és akkor is bűncselekmény valósul meg, ha valaki csak színlelte, hogy terrorcselekményt kíván elkövetni – emlékeztet a közlemény.

MagyarországTEKIszlám Államterrorcselekménnyel fenyegetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés