Kocsmai verekedésből kifosztás és börtön Nyíregyházán

Szabolcsihir.hu

2020.06.17. 17:28

Kocsmai verekedésből kifosztás és börtön Nyíregyházán
Megfizetnek az ütlegegekért (Fotó: Freepik)

Két férfi állt bíróság elé, két másikat vertek meg.

Hirdetés

Hirdetés

Nem jogerősen letöltendő és felfüggesztett szabadságvesztés-büntetéseket szabott ki a Nyíregyházi Járásbíróság június 17-én egy kocsmai verekedéssel összefüggően.

Az ítéleti tényállás szerint a két vádlott 2018 végén egy nyíregyházi presszóban italozott, majd a záróra után az utcán szóváltásba keveredtek két férfival. Az egyik végül menekülni próbált, de R. N. és B. Á. utolérte, többször megütötték, megrúgták.

A presszóhoz visszatérve a sértett egy ismerősével szólalkoztak össze, akire szintén rátámadtak. Amikor a földre kerülve védekezésre képtelenné vált, B. Á. lecsatolta róla a karórát, kivette a zsebeiből 100 ezer forintot és magához vette az áldozat mobiltelefonját is. 

A sértettek nem sérültek meg komolyabban.

R. N.-t kifosztás és súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt 2 év 10 hónap börtönnel, társát 1 év 2 hónap – végrehajtásában 2 évre felfüggesztett – fogházzal sújtotta a bíróság.

Az ítélettel szemben a vádlottak és védőik enyhébb büntetés kiszabása, az ügyészség súlyosbításért fellebbezett. Másodfokon a Nyíregyházi Törvényszék fog ítélkezni.
Nyíregyházabíróságkifosztástesti sértés

Szóljon hozzá!

Hirdetés