Dinnyét akart lopni egy román család, de határsértés miatt kell felelniük

police.hu

2020.07.24. 10:21

Dinnyét akart lopni egy román család, de határsértés miatt kell felelniük

A vállaji határátkelőhelyre előállították őket.

Hirdetés

Hirdetés

Egy lovas fogattal közlekedő román állampolgár Romániából jogellenesen áthajtott Magyarország területére, miközben az egyik határjelet is megrongálta – tudatta a nyírbátori határrendészekkel július 23-án a román határőrizeti szerv.

A járőrök azonnal a megadott helyre mentek, ahol intézkedés alá vonták a fogatot hajtó 34 éves román állampolgárságú férfit és utasait. Az egyenruhások az ötfős család tagjait idegenrendészeti eljárás lefolytatása érdekében a vállaji határátkelőhelyre előállították. A román hatóság tájékoztatása szerint a család Romániában, egy határhoz közeli mezőgazdasági területről dinnyét akart lopni, amikor a gazda tetten érte őket. A családfő egy villával megütötte a terület tulajdonosát, aki rendőrt hívott, mire azok elmenekültek és közben jogellenesen átlépték a magyar államhatárt is. 

A magyar rendőrség a külföldiekkel szemben az idegenrendészeti eljárást lefolytatta, a tiltott határsértés elkövetésének tényét megállapította, ezért velük szemben szabálysértési eljárást kezdeményezett, majd a román hatóság visszavette állampolgárait.
lopásVállajHatársértés

Szóljon hozzá!

Hirdetés