Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bűnügyi felügyelete alatt is csalt ki pénzt a csengeri örökösnő

| 2020. 08. 05. | 19:40:00
Az érdekes, hogy még mindig volt, akitől kapott.
Bűnügyi felügyelete alatt is csalt ki pénzt a csengeri örökösnő
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Mátészalkai Járásbíróság nyomozási bírója augusztus 5-i határozatával a különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult eljárásban 2020. szeptember 5-ig elrendelte P.M. gyanúsított letartóztatását - közölte Resán Dalma a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

[Beillesztett cikk: Újra férjhez ment a csengeri kamuörökösnő]

A megalapozott gyanú szerint az asszony 2014-től több személytől és cégtől kért kölcsön nagyobb összegeket arra hivatkozással, hogy azokat a Németországban elhunyt édesapja halála után neki járó, nagy összegű hagyatékból szándékozik visszafizetni. A visszafizetési határidők lejártát követően a kölcsönvett összegeket nem fizette vissza, ezáltal 20 sértettnek összesen mintegy 778 millió forint kárt okozott, melyből csak néhány millió forint térült meg.

A bíróság 2018. szeptember 7-én letartóztatta a gyanúsítottat, majd 2019. június 21-től bűnügyi felügyeletét rendelte el.

Az asszony azonban az otthonában töltött bűnügyi felügyelet alatt újabb bűncselekményt követett el, a korábbiakhoz hasonlóan egy ismerősétől 8.350.000 forintot csalt ki, amit a mai napig nem fizetett vissza.

Mivel a gyanúsított az elmúlt években sorozat jelleggel követte el a fenti cselekményeket, és azt a bűnügyi felügyelet alatt is folytatta, a bíróság döntése szerint megalapozottan lehet tartani arról, hogy szabadlábra helyezése vagy a bűnügyi felügyelet meghosszabbítása esetén újabb bűncselekményt követne el. Fennáll a veszélye annak is, hogy az eljárásban részt vevő tanúk befolyásolásával a bizonyítást veszélyeztetné, vagy megszökne, elrejtőzne a hatóságok elől. Mindezek alapján a bíróság újból elrendelte a letartóztatását.

A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be ellene. A jogerős döntést a Nyíregyházi Törvényszék fogja meghozni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés