Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Döbbenetes állatkínzás: 148 kutyát tartott a szaporító

| 2020. 09. 24. | 20:19:00
És még azt is megoldotta, hogy ne ugassanak.
Döbbenetes állatkínzás: 148 kutyát tartott a szaporító
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók azt a karcagi férfit, akitől 148 kutyát szállítottak el az állatvédők - számolt be róla a police.hu szeptember 24-én.

A Karcagi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársa előzetes egyeztetés alapján megjelent a hatósági állatorvossal általános ellenőrzés céljából szeptember 23-án egy karcagi háznál. A helyszínen megállapították, hogy ott 99 kutyát tartanak rossz, zsúfolt körülmények között.

Az ebek nagy részének nem volt hangja, mivel feltételezhetően eltávolították a hangszálukat, ami maradandó egészségkárosodásukat okozhatta.

A helyszínre kivonult nyomozók megállapították, hogy a kutyák tulajdonosa életvitelszerűen egy másik házban lakik, ezért megjelentek ott is. A férfi lakhelyén végzett kutatás során további 49 kutyát találtak, melyek egy részének szintén nem volt hangja, és értesítették az állatvédőket. A rendőrök a feltételezett elkövetőt elfogták és előállították a Karcagi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták.

A helyi férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését, tettét azzal indokolta, hogy az állatok szaporításával foglalkozik és nem akarta, hogy a szomszédok meghallják a sok kutya ugatását, nehogy feljelentsék. A két ingatlanban talált összesen 148 kutyát az állatvédők elszállították. A nyomozók a gyanúsított lakhelyén végzett kutatás során több millió forint készpénzt foglaltak le.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés