Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Embercsempészek rossz napja Szabolcs-Szatmár-Beregben

| 2020. 09. 06. | 19:48:00
Három kezén is kattant a bilincs.
Embercsempészek rossz napja Szabolcs-Szatmár-Beregben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának jelzésére szeptember 6-án éjjel 1 óra után Nagyecsed külterületén egy cseh honosságú gépjármű vezetőjével szemben intézkedtek a Mátészalkai Rendőrkapitányság Csengeri Rendőrőrsének munkatársai - írja a police.hu.

A rendőrök a 27 éves ukrán állampolgárságú férfi által vezetett gépkocsiban 4 külföldi személyt találtak, akik okmányokkal nem rendelkeztek, magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A magukat Srí Lanka-i állampolgárnak valló férfiakat idegenrendészeti eljárás lefolytatása érdekében előállították a határrendészeti kirendeltségre.

A nyomozók jelzésére Ököritófülpösön elfogtak a Csengeri Határrendészeti Kirendeltség munkatársai egy szintén cseh rendszámú gépjárművel közlekedő 23 éves magyar és egy 43 éves moldáv férfit.

A nyomozás adatai szerint mindhárom személy anyagi haszonszerzés érdekében nyújtott segítséget a migráns személyeknek az országhatár illegális átlépéséhez. A rendőrök az embercsempészés bűntett elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfiakat a rendőrfőkapitányságon gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuknak indítványozására az illetékes ügyészségnél.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés