Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem ússza meg a robbantással fenyegetőző nyírkátai

| 2020. 09. 25. | 15:48:00
Nincs mentség arra, amikor valaki valótlan bejelentéssel riasztja a mentőket, tűzoltókat, rendőröket.
Nem ússza meg a robbantással fenyegetőző nyírkátai
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a 26 éves nyírkátai férfi ellen, aki, idén májusban – bosszúból - ismerőse nevében olyan valótlan bejelentést tett a központi segélyhívó számra, hogy fel fogja robbantani a saját házát.
Dr. Borsodi-Buss Emese a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatban közölte: a férfi 2020 májusában, napközben addig iszogatott, míg egy korábbi sérelem miatt megharagudott a szomszédjára.

Estére ez a bosszúvágy odáig fajult, hogy a haragosa nevében - egy SIM kártya nélküli telefonról - felhívta a 112-es segélyhívó számot, és bejelentette, hogy kinyitott két gázpalackot, és azzal fogja a házát felrobbantani.

A vádlott közlése alapján az Országos Mentőszolgálat, a Katasztrófavédelem, valamint a nyomozó hatóság a vélt bejelentő lakóházához kivonult, ahol azonban robbantásra utaló körülményt nem találtak.

A bosszúszomjas férfi, miután a hatóság elvonult, megismételte a valótlan bejelentését azzal kiegészítve, hogy a lakóházban lévő nyitott állapotú gázpalackokat nem találták meg, de hajlandó megmutatni, hogy hová rejtette azokat.

A nyírkátai férfi két bűncselekményt, a közveszéllyel fenyegetés és a hamis vád bűntettét is megvalósította, ezért halmazati büntetést kell vele szemben kiszabni, valamint, tucatnyi embert mozgósított a valótlan bejelentésével, ezért az ügyészség szabadságelvonással járó elzárás büntetés kiszabását indítványozta vele szemben, ami akár 90 nap is lehet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés