Nem volt kedvük gyalogolni Nyírlugosig, hát loptak egy autót

police.hu

2020.09.17. 13:56

Nem volt kedvük gyalogolni Nyírlugosig, hát loptak egy autót

Végül mégis lábon kellett megtenni az utat.

Hirdetés

Hirdetés

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába szeptember 16-án 4.30 körül érkezett bejelentés arról, hogy egy vámospércsi lakóház udvaráról elloptak egy autót.

A helyi rendőrök, valamint a nyíradonyi nyomozók azonnal a jármű keresésébe kezdtek és még aznap elfogtak három fiatalt, akik a gyanú szerint elvitték az autót. Mint kiderült,

a gyanúsítottak Nyírlugosra indultak, azonban tömegközlekedésre nem volt pénzük, ezért gyalog kezdték meg útjukat. Séta közben kiszúrtak egy autót, ami egy ingatlan kertjében parkolt és szerencséjükre a kulcs is benne volt.

Kitolták az udvarról, majd amikor megfelelő távolságra voltak a háztól beindították és elhajtottak vele. A fiatalok annak reményében, hogy hamarabb eljutnak Nyírlugosra, úgy gondolták, hogy egy földúton indulnak el. Nem jutottak azonban messzire, mivel a kocsi elakadt, így azt hátrahagyták, és végül mégis gyalog kényszerültek befejezni útjukat.

A Vámospércsi Rendőrőrsön jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként őket, mindhárman beismerő vallomást tettek. A nyomozók a 20 éves nyírlugosi, a 21 éves ceglédi, és a 17 éves nyíradonyi fiatalokat őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.
NyírlugosVámospércs

Szóljon hozzá!

Hirdetés