Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Autópályának tekintette a virányosi utat

| 2020. 10. 02. | 15:00:00
És ez még nem minden.
Autópályának tekintette a virányosi utat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Durván megszegte egy autós a megengedett maximális sebességre vonatkozó szabályt a napokban Virányosnál - a police.hu október 2-án tette közzé a drága fotót.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalom Ellenőrző Alosztályának munkatársai rendszeresen végeznek sebességmérést a megye közútjain. Az ellenőrzések célja a közúti közlekedési balesetek megelőzése, a jogsértő és balesetveszélyesen közlekedő járművezetők forgalomból történő kiszűrése - írták. A rendőrök az elvégzett kockázatelemzések adatai alapján, a leginkább balesetveszélyesnek minősített útszakaszokon ellenőrzik a közúti közlekedésre vonatkozó szabályok betartását.

A sebességmérés tapasztalatai azt mutatják, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával.

A szeptember 28-án végzett ellenőrzés alatt kirívó eset ezúttal is volt.

A 38-as számú főút 22 km szelvényénél Virányosnál egy személygépkocsi a megengedett legnagyobb 50 km/h sebesség helyett 134 km/h sebességgel közlekedett, ezért a járművezető 300.000 forint összegű közigazgatási bírságra és 8 büntetőpont kiszabására számíthat.

A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek egyik legfőbb oka. Sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, és a vezető nem ura többé a járművének. A gyorshajtó járművezető felelőtlen magatartásával ráadásul nemcsak a saját, de mások testi épségét is veszélyezteti. A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a közúti közlekedési szabályokat mindig tartsák be. Ne feledjék, a sebesség helyes megválasztásával megelőzhetőek a közúti tragédiák!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés