Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rendőrgyilkosságokat tervezett

| 2020. 10. 08. | 14:43:00
A Pest megyei férfi késsel támadt a járőrökre.
Rendőrgyilkosságokat tervezett
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtaná az ügyészség azt a 35 éves Pest megyei férfit, aki két rendőrt próbált megölni januárban a szökése érdekében.

A vádirat szerint a bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló bűnelkövető szökést tervezett, amelyet két rendőr élete árán kívánt megvalósítani. Ezért kést rejtett el a ruhájában, magához vette spórolt pénzét, majd azt kérte a rendőrségtől, hogy szállítsák kórházba. Amikor az orvosi ellátást követően a Váci Rendőrkapitányság járőrei hazavitték, a szolgálati gépkocsi hátsó ülésén a férfi a mellette ülő rendőrt az ajtónak szorította, és kétszer nyakon szúrta. Az autót vezető rendőrnek sikerült ráfognia a támadó kezére, igaz, utóbbinak sikerült megvágnia az ujjait. A vádlott próbálta ugyan leszúrni a rendőrt, de az ujjai után csak az arcán tudta megsebezni. 

Ekkor a nyakon szúrt rendőr már elővette a szolgálati fegyverét, de a vádlott ráfogott a csőre és a másik egyenruhás felé irányította. Végül a rendőrnek sikerült csőre töltve a férfira fogni a fegyvert, és megfékezni a támadót.

A vádlott a nyomozás során nem tett vallomást. A vádhatóság indítványa szerint a férfi legkorábban 35 év szabadságvesztés letöltése után volna feltételes szabadságra bocsátható.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés