Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hazavitte a hajdúszoboszlói ATM-ben talált pénzt – elítélték

| 2020. 12. 01. | 13:19:00
A szétszórt sértett nagyobb összeget felejtett az ATM pénzkiadó nyílásában.
Hazavitte a hajdúszoboszlói ATM-ben talált pénzt – elítélték
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jogerősen 144 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta a Hajdúszoboszlói Járásbíróság azt a férfit, aki tavaly szeptemberben egymillió forintot talált egy bankautomatában, és elvitte a pénzt.

A Debreceni Törvényszék december elsejei közlése szerint az ügyészség 2020 januárjában jogtalan elsajátítás vétsége miatt emelt vádat az ügyben, pénzbüntetés kiszabását indítványozva (tárgyalás mellőzésével).

A bíróság által megállapított tényállás szerint a sértett Hajdúszoboszló belvárosában, egy bankfiók előterében elhelyezett ATM-ből vett fel 1 millió forintot, de figyelmetlenségéből adódóan a bankjegyeket a pénzkiadó nyílásban felejtette. A vádlott pillanatokkal később észrevette a pénzt, eltette, hazavitte. A hajdúszoboszlói férfi annak ellenére, hogy a bank nyitva volt, a pént nem adta el. Később, a lakásán a rendőrök foglalták le, visszaadva a tulajdonosának. 

A vádlott nem ismerte el a bűnösségét, mondván, nem kívánta a pénzt eltulajdonítani. Ezért védőjével együtt tárgyalást kértek. A terhelt végül meggondolta magát, visszavonva ezen kérelmét (a tárgyalást december elsején tartották volna). Így a bíróság által már január végén meghozott büntetővégzés jogerőre emelkedett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés