Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rendőrnő végzett a támadóval Budapesten

| 2020. 12. 24. | 14:16:00
Egy zavart, agresszív férfihoz hívták ki őket.
Rendőrnő végzett a támadóval Budapesten
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba a mentők az Újpesten december 24-én reggel megkéselt rendőrt – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője; a támadót a sérült járőr társa lelőtte.

Gál Kristóf elmondta: a rendőrségre 6 óra 37 perckor több bejelentés érkezett egy hangoskodó férfiről, aki egy IV. kerületi, Kassai utcai társasház lépcsőházában emeletről emeletre rohangált és közben agresszívan ütötte, rugdosta a bejárati ajtókat. A kerületi rendőrkapitányság járőrpárosa – egy férfi és egy nő – hat perccel később érkezett a helyszínre. A zavartan viselkedő támadó a szóvivő tájékoztatása szerint

minden előzmény nélkül késsel többször megszúrta a férfi rendőrt, egy 26 éves őrmestert. A járőr társa, egy 23 éves őrmesternő – társa és saját élete védelme érdekében – használta szolgálati lőfegyverét, több lövést adott le a támadóra, egy 35 éves délegyházi férfira, aki a helyszínen meghalt.

Az életveszélyesen megsérült rendőr kolléganője fizikailag nem sérült meg, de sokkos állapota miatt megfigyelésre szintén kórházba került. A szóvivő hangsúlyozta: az őrmester több létfontosságú szerve megsérült, így a rendőrnő határozott fellépésével megmentette járőrtársa életét.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés