Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

15 éves, nyírtelki zsarolót ítéltek el

| 2021. 01. 22. | 13:13:00
Nem volt elég, amit nyíregyházi osztálytársa jó szívvel adott neki.
15 éves, nyírtelki zsarolót ítéltek el
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vádat emelt az ügyészség az ellen a 15 éves, nyírtelki lány ellen, aki általános iskolai osztálytársát hónapokon keresztül fenyegetve tőle 40 ezer forintot zsarolt ki - közölte a Szabolcsihírrel Borsodi-Buss Emese, a megyei főügyészség helyettes szóvivője.

A fiatalkorú lány az egyik nyíregyházi általános iskola 7. osztályos tanulója, a sértett pedig osztálytársnője, akit 2 éves kora óta nagymamája nevel, és tőle rendszeresen kap zsebpénzt. Kezdetben a sértett önként adott kölcsön kisebb-nagyobb összegeket a vádlottnak, illetve úgy vásároltak közösen élelmiszert, hogy azt mindig a sértett fizette.

A fiatalkorú vádlott látva azt, hogy barátnőjénél rendszeresen van készpénz, elhatározta, hogy más módon is pénzt szerez tőle.

Fiú ismerőse nevén létrehozott egy álprofilt, és ráírt a barátnőjére. Az üzenetekben megveréssel és azzal fenyegette, hogy különböző dolgokat fog kitalálni róla, és azt elterjeszti az iskolában, ha nem adja neki a zsebpénzét.

A sértett - tartva az ismeretlen fenyegetéseitől - több alkalommal összesen 40 ezer forintot adott át a vádlottnak.

 fiatal lánynak még ez sem volt elég, arra is rávette a sértettet, hogy a nagymamájától lopjon egy nagyobb összeget. Ez azonban már feltűnt a kislány rokonainak, és jelezték az iskolában.

Az igazgatónő felelősségre vonta a megzsarolt lányt, mire ő elmesélte a vele történteket.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés