Kaviccsal, dinnyével dobálták a kocsikat M3-ason

Szabolcsihír

2021.01.12. 17:55

Kaviccsal, dinnyével dobálták a kocsikat M3-ason
A kép illusztráció

A közlekedés biztonsága elleni bűntettel vádolnak két vajai fiatalt.

Hirdetés

Hirdetés

A Mátészalkai Járásbíróság január 12-én társtettesként elkövetett közlekedés biztonsága elleni bűntett és rongálás vétsége miatt 1 év 10 hónap – végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte azt a két vajai férfit, aki kaviccsal és dinnyével dobálta az M3 autópálya felüljárójáról az autókat. A bíróság K.J.D. II. rendű vádlottat emellett 10 hónapra eltiltotta a közúti járművezetéstől is - közölte Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

A tényállás szerint a két vádlott - I. rendű K.B. és II. rendű K.J.D. - 2018. augusztus 5. és 7. napján kistehergépkocsival az M3-as autópálya felüljárójához hajtott, és onnan kaviccsal kezdte dobálni az alattuk közlekedő autókat.

A kövekkel két gépjármű szélvédőjét is betörték, mellyel összesen közel 200 ezer forint kárt okoztak.  

2018. augusztus 10-én a két fiatal ismét megjelent az autópálya ugyanazon részén, ahová ez alkalommal egy dinnyét vittek magukkal, hogy azzal dobálják meg az arra közlekedő autókat.  

A dinnyét feldarabolták, és azt a felüljáróról egy kamion ponyvájára dobták. Ezt észlelték az arra közlekedő rendőrök, akik megpróbálták feltartóztatni a két férfit, azonban ők kistehergépkocsijukkal elmenekültek a helyszínről. Később a vajai otthonukban fogták el őket.

A bíróság II. rendű K.J.B. vádlottat azért tiltotta el a közúti járművezetéstől is, mert augusztus 5-én és 10-én a tulajdonában lévő kistehergépkocsival mentek a helyszínre, amit ő vezetett.

Az ítélet nem jogerős, mert bár az ügyészség tudomásul vette, az I. rendű vádlott és védője 3 nap gondolkodási időt kért, míg II. rendű vádlott és védője fellebbezést jelentett be. A jogerős döntést a Nyíregyházi Törvényszék fogja meghozni.

M3VajaMátészalkai Járásbíróság

Szóljon hozzá!

Hirdetés