Megszólalt a vádhatóság a kékcsei gyújtogató ügyében

Szabolcsihir.hu

2021.02.24. 11:11

Megszólalt a vádhatóság a kékcsei gyújtogató ügyében
A vádlott jelenleg is előzetes letartóztatásban van (Fotó: Police.hu)

Másodfokon a Debreceni Ítélőtábla dönt a gyújtogatások miatt zajló büntetőügyben.

Hirdetés

Hirdetés

A vádhatóság nem fellebbez annak a 45 éves kékcsei férfinak a büntetőügyében, amelyben hamarosan másodfokú ítélet várható a Debreceni Ítélőtáblán. B. K.-t tavaly novemberben – első fokon – 14 év fegyházzal sújtotta a Nyíregyházi Törvényszék, mert 2018 tavaszán és nyarán sorozatosan gyújtogatott, emberéleteket sodorva veszélybe a településen.

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottat különös kegyetlenséggel, több ember és védekezésre képtelen személyek sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlete, rongálás és magánlaksértés bűntettében marasztalta el a bíróság. A férfi és védője elsődlegesen – az emberölési kísérlet és a zaklatások alóli – felmentésért fellebbezett, ezért az ítélet nem vált jogerőssé.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség február 24-én közölte: tudomásul vették az első fokú ítéletet. Mint írták, a korábban garázdaság és testi sértés miatt már börtönbüntetésre ítélt vádlottal szemben kiszabott fegyházbüntetés tettarányos, enyhítésének törvényes indoka nincs. Cselekményeinek megítélésénél – tették hozzá – nem hagyható figyelmen kívül, hogy – vélt sérelmek alapján – sorozatban követett el a helyiek nyugalmát, személyes és vagyonbiztonságát sértő bűncselekményeket, ráadásul  adtak okot.

Az elsőfokú ítélet tényállása szerint az alkoholista férfinak több haragosa volt Kékcsén, akiket a családtagjaikkal együtt többször életveszélyesen megfenyegetett a házuk rájuk gyújtásával. 
2018. júniusában B. K. belopózott az egyik sértett kertjébe, felgyújtva egy melléképületet, ami porig égett.

Néhány nap múlva a vádlott visszament, és a fatárolót is leégette. Ez sem volt elég: egy héttel később egyenesen a cseréptetős vályogház nyári konyhájánál rakott tüzet, de az csak az ajtót perzselte meg. 
Ezzel nagyjából egy időben B. K. egy másik haragosa melléképületét is felgyújtotta, kis híján a hozzáépített lakóház is kigyulladt (a tulajdonos és ismerőse idejében észlelte a tüzet).

További részletek ebben a cikkben.

Szabolcs-Szatmár-BeregzaklatásKékcseemberölési kísérlet

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Leader3