Rendőr főtiszt ellen emeltek vádat Szabolcs megyében

Szabolcsihir.hu

2021.03.04. 14:42

Rendőr főtiszt ellen emeltek vádat Szabolcs megyében
Magánlaksértés miatt is folyik eljárás (Fotó: Ügyészség)

Előfordult, hogy autóval döntötte be a kaput.

Hirdetés

Hirdetés

Zaklatás, kapcsolati erőszak és magánlaksértés miatt emelt vádat egy volt rendőr főtiszt ellen a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség.

A vádiratról a március 4-i közlésben azt írták, az italozó életmódot folytató 48 éves férfi 2020 márciusáig rendszeresen szidalmazta feleségét, folyamatosan éreztetve fizikai erőfölényét. Előfordult, hogy bántalmazta, vagy egy pénzügyi vita során a falnak szorította, megragadva a nyakát. Egy alkalommal – tavaly tavasszal – a vádlott erőszakosan ki akarta venni a telefont a nő kezéből, majd az udvaron azért üldözte, hogy megszerezze tőle a közös bankszámlához tartozó bankkártyát. 

Az asszony azt követően a fiához költözött, de a férje azután is fenyegette, közölve: rájuk gyújtja a házat, a feleségét pedig a hajánál fogva húzza haza. Tavaly júliusban a vádlott – a távoltartási végzés ellenére – elautózott a fia családi házához, ahol a gépkocsival betörte a lelakatolt lemezkaput (majd bedörömbölt a ház ajtaján). Másnap azzal hívta a nőt, hogy legközelebb baltával és teherautóval megy vissza.

Az ügyészség a feljelentés után gyanúsítottként hallgatta ki az elkövetőt, és rövidesen le is tartóztatták (a férfi jelenleg szabadlábon védekezik). A vádlott hivatásos szolgálati jogviszonyát a rendőrség méltatlanság miatt időközben megszüntette.

rendőrMátészalkazaklatásKapcsolati erőszakmagánlaksértés

Hirdetés

Szóljon hozzá!