Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több helyen lecsaptak az észak-alföldi pénzügyőrök

| 2021. 04. 14. | 14:34:00
Egyre nagyobb mennyiségű dohány kerül az illegális piacra a hazai termőterületekről.
Több helyen lecsaptak az észak-alföldi pénzügyőrök
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több mint 300 millió forintnyi kárt okozott egy illegális dohánykereskedelemmel foglalkozó bűnszövetség, amelyet a napokban számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Április 14-én közölték: az elkövetők tavaly több mint nyolctonnányi, 800 ezer doboz cigaretta megtöltésére elegendő dohányt állítottak elő és értékesítettek, 327 millió forint kárt okozva a költségvetésnek. A bűnszövetségnek regisztrált dohánytermelő tagja is volt.

Ismertették: a bűnbanda tagjai a hazai regisztrált dohánytermelőtől, illegálisan szerezték be az alapanyagot, amelyet saját gépjeiken dolgoztak fel, és az így előállított dohányt adták tovább áfa és jövedéki adó fizetése nélkül.

A hálózat felszámolására szervezett akcióban a NAV észak-alföldi nyomozói és járőrei 12 helyszínen csaptak le egyszerre. Az átkutatott ingatlanokban három dohányvágó és egy dohányrázó gépet, továbbá a karbantartásához szükséges húsz hengert és 500 „fésűt” foglaltak le, valamint 31 millió forint értékben kerültek bűnügyi zár alá a dohánytermelő mezőgazdasági gépei, illetve ingatlanjai. 

A nyomozók hét embert állítottak elő és hallgattak ki gyanúsítottként, közülük hármat – köztük a regisztrált dohánytermelőt – letartóztattak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés