Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vádemelés a kistestvérét meggyilkoló taktaharkányi fiú ellen

| 2021. 04. 20. | 13:20:00
Az ügyészség szerint emberölés történt a Borsod megyei községben.
Vádemelés a kistestvérét meggyilkoló taktaharkányi fiú ellen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Javítóintézeti nevelést indítványozott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség azzal a 13 éves taktaharkányi fiúval szemben, aki két évvel ezelőtt beledoba a kistestvérét az udvari emésztőbe. A 2 éves gyermek megfulladt.

A vádhatóság április 20-i közlése szerint az ügyben minősített emberölés bűntettében emeltek vádat. Mint írják, a fiú az édesanyjával, annak élettársával, valamint hat kiskorú testvérével élt a településen. 2019 áprilisában a tinédzser – szülői felügyelet nélkül – kiskorú testvéreivel és unokatestvéreivel játszott az udvaron. Köztük volt az áldozat, akire a vádlott féltékeny volt, úgy érezte, a szülei róla jobban gondoskodnak, míg őt elhanyagolják (emiatt a szülők ellen kiskorú veszélyeztetésének bűntett miatt folyik eljárás). Játék közben a fiú levette a szennyvízakna fedelét. Kistestvére kezét és lábát megfogta, bedobta a színültig fekáliával megtelt derítőbe, majd visszarakta a tetőt, sőt követ is tett rá. Aztuán anélkül, hogy bárkinek szólt volna, bement a lakásba.

Az eltűnt gyermeket több óra múlva kezdte keresni a család. Amikor a cipőjét az akna mellett meglátták, átkutatták a szennyvíztárolót, amelyből kiemelték az élettelen testet. A gyermek halálát fulladás okozta, a megmentésére csak akkor lett volna esély, ha még a feje elmerülése előtt kihúzzák.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés