Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Encsencsi tömegverekedés: hatan 24 évet kaphatnak

| 2021. 05. 26. | 11:39:00
Olyan régi volt a
Encsencsi tömegverekedés: hatan 24 évet kaphatnak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hat vádlott támadt az utcán a négy sértettre, közülük egynek életveszélyes sérülést okoztak. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vádat emelt hat encsencsi férfi ellen, mert 2019 áprilisában egyik éjjel baltával, vascsövekkel, botokkal felszerelkezve támadtak rá egy másik család négy tagjára - közölte Szilágyi László sajtószóvivő.

A két család között már olyan régóta haragos viszony áll fenn, hogy annak okát a nyomozás során senki nem tudta megmondani.

Az említett napon  éjjel fél 11-kor a 6 vádlott megjelent a sértettek lakásánál, ahol a négy sértett éppen gépkocsiba akart ülni, szórakozni indultak volna.
Az egyik sértettet a vádlottak vasrúddal leütötték, majd miután a földre esett, botokkal tovább bántalmazták.

A sértettnek a koponyáján olyan sérülések keletkeztek, amelyek életveszélyes állapotot eredményeztek. Több csontja eltört, illetve az agya is megsérült, így a sérüléseiből 5-6 hét alatt gyógyult fel.

Egy másik sértettet szintén a fején ütöttek meg vascsővel a vádlottak, ő bemenekült a lakóház udvarára, ahová követte őt az egyik vádlott, és a kezében tartott

baltával megvágta a lábát.

Ezek a sérülések is nyolc napon túl gyógyultak, a tényleges gyógytartam 5-6 hét volt.
A harmadik sértett is a fejére kapott ütéstől esett a földre, majd a vádlottak a különböző eszközökkel a földön fekvő sértettet tovább bántalmazták, ütötték a mellkasát, hátát. Az ő sérülései nyolc napon belül gyógyultak, azonban a vádlottak szándéka mindenképpen ennél súlyosabb sérülés okozására irányult.

A negyedik sértett sem úszta meg a támadók haragját, őt botokkal bántalmazták, mire bemenekült a lakóház udvarára, azonban az egyik vádlott utánadobott egy baltát, illetve vascsöveket. Az ő sérülései nyolc napon belül gyógyultak, de a vádlottak neki súlyosabb sérülést akartak okozni.

A tömegverekedésben két vádlott is megsérült, de ennek körülményeit nem lehetett megállapítani, ugyanakkor csak nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével és további testi sértések bűntettével, illetve kísérletével vádolja a hat férfit, akik szabadlábon védekeznek.

Amennyiben a bíróságon az előkészítő ülésen beismerő vallomást tennének, és nem ragaszkodnak a tárgyalás megtartásához, akkor az ügyész három vádlottra öt év börtönbüntetést, míg további három vádlottra három év börtönbüntetés kiszabását indítványozta. Ebben az esetben befejezhető lenne az előkészítő ülésen az eljárás, nincs szükség a sértettek és a tanúk meghallgatására, továbbá a szakértőket sem kellene a tárgyalásra megidézni.

Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés