Hamis orvosi igazolással szerette volna megúszni a börtönt

ugyeszseg.hu

2021.05.03. 16:26

Hamis orvosi igazolással szerette volna megúszni a börtönt
Fotó: Pixabay

Húsz ezer forinttal vesztegette meg az orvost.

Hirdetés

Hirdetés

Önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntettével vádolja a Fővárosi Főügyészség azt a két személyt, akik 20 ezer forintot fizettek egy budapesti háziorvosnak, hogy az állítson ki hamis igazolást. Az orvost kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntettével vádolják – írja az ugyeszseg.hu.

A vesztegetésre felbujtó vádlottnak – aki egy 48 éves férfi – a bíróságra volt idézése egy ellene lopás miatt zajló ügyben. A tárgyalást 2019 végére tűzte ki a bíróság; a férfi úgy gondolta, hogy szabadságvesztésre ítélik.

Kitalálta, hogy nem fog megjelenni a bíróságon, ezért felhívta 52 éves nővérét, és elmondta, hogy szüksége lenne orvosi igazolásra.

A háziorvostól 20 ezer forintért cserébe kérjen igazolást arról, hogy több napja influenzás, mondta a testvérének, mire az fel is hívta ezzel a budapesti háziorvost. Az orvos elfogadta az ajánlatot, és 2019 decemberében olyan ambuláns naplót és orvosi igazolást állított ki, amely szerint a férfi tüdőgyulladásban szenved. Ezt odaadta a nőnek, akinek elmondta, hogy egy esetleges ellenőrzés esetére az általa felírt gyógyszert váltsák ki. Az igazolást végül benyújtották a bírósághoz, azonban az ígért jogtalan előnyt az orvos végül nem kapta meg.

A vádlottakkal szemben a főügyészség végrehajtandó börtönbüntetést indítványozott, továbbá az orvos esetében arra is indítványt tett, hogy a bíróság vele szemben pénzbüntetést is szabjon ki és határozott időre tiltsa el őt a foglalkozásától.

 

Budapestháziorvosvesztegetés

Hirdetés

Szóljon hozzá!