Minden beoltott meghalt egy Szabolcs megyei faluban, riogatott

MTI

2021.05.13. 14:25

Minden beoltott meghalt egy Szabolcs megyei faluban, riogatott
Napjaink törésvonala… (Karikatúra: Monica Garwood)

Az internetes bejegyzés közzétevőjét az önmaga iránti figyelemfelkeltés motiválta.

Hirdetés

Hirdetés

Rémhírterjesztéssel gyanúsította meg a rendőrség azt a nagykanizsai férfit, aki egy interneten közzétett bejegyzésében valótlanul azt állította, hogy egy Nyíregyháza melletti kis faluban „mindenki meghalt, aki beadatta az oltást” – közölte az operatív törzs május 13-i sajtótájékoztatóján Kiss Róbert. Az érintett település polgármesterének közleményben kellett cáfolnia a gyorsan terjedő hamis állítást. 

A rendőrség megállapította: a férfi maga találta ki a közölteket, a rémhír terjesztésére különösebb indoka nem volt, kizárólag az volt a célja, hogy minél nagyobb figyelmet érjen el. Kiss Róbert rámutatott: a férfinél kedden tartottak kutatást, lefoglalták elektronikus eszközeit, majd őrizetbe vették. Ő maga elismerte a bejegyzés közzétételét, az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik.

Kiss Róbert felhívta a figyelmet arra, hogy a Készenléti Rendőrség nyomozói továbbra is naponta monitorozzák az internetet „a minden alapot nélkülöző és a köznyugalmat sértő álhírek feltérképezéséért” és az elkövetők felelősségre vonásáért. 

rendőrségoltásrémhírterjesztés

Hirdetés

Szóljon hozzá!