Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Romát vertek Kótajban – volt rendőröket ítéltek el

| 2021. 05. 04. | 16:06:00
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrség már megvált a vádlottaktól.
Romát vertek Kótajban – volt rendőröket ítéltek el
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtott a Debreceni Törvényszék három volt Szabolcs megyei volt rendőrt, akik a vád szerint bántalmaztak egy megbilincselt férfit egy szolgálati gépkocsiban 2019 nyarán.

A hivatalos eljárásban, csoportosan elkövetett bántalmazás és bántalmazással, csoportosan elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntettekben kiszabott ítélet egyelőre csak egy vádlott esetében jogerős. A május 4-i előkészítő ülésen az ex-rendőrök beismerő vallomást tettek, amelyet a katonai bíró elfogadott (a szolgálati viszonyuk már az ügy kivizsgálását követően megszűnt).

Az ítéleti tényállás szerint a vádlottak két kollégájukkal közösen intézkedtek Kótajban 2019 augusztusában egy családi konfliktussal összefüggően. Az egyenruhások a helyszínen egy agresszív, ittas férfival szemben léptek fel, aki a saját karját is többször megharapta. A megfékezése érdekében a kezeit hátrabilincselték, és mentőért telefonáltak. Azonban nem várták meg a mentőautót, helyette elhajtotta a szolgálati gépkocsival, a sértettel a hátsó ülésen (őt a biztonsági övvel is rögzítették, így nem tudott mozogni). 

Egy kótaji parkolóban az egyik rendőr videózni kezdte a férfit, mire társa – az elsőrendű vádlott – megszorongatta a sértett tarkóját, miközben a fülébe kiabált. A harmadik sem akart lemaradni: többször a férfi felé ütött, egyszer el is találta. Az elsőrendű vádlott folytatta az áldozat bántalmazását és a megfélemlítését, a rendőrök annak roma származását is felemlegették.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés