Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Így sikkaszthatta el a gyanúsított a nyíregyházi ATM pénzét

| 2021. 06. 04. | 13:17:00
P. F. a gyanú szerint rablát színlelt; a férfit letartóztatták.
Így sikkaszthatta el a gyanúsított a nyíregyházi ATM pénzét
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A bizonyítás veszélyeztetésére, a tárgyi bizonyítékok megsemmisítésének és a vagyonelkobzás alá eső értékek elrejtésének veszélyére hivatkozva egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a Nyíregyházi Járásbíróság június 4-én azt a pénzszállítóként dolgozó férfit, akit majdnem 15 millió forint elsikkasztásával gyanúsít a rendőrség. 

[Beillesztett cikk: Megtámadtak egy pénzszállítót Nyíregyházán + FRISSÍTVE]

A bíróság június 4-én a nyomozás eddigi adatairól közölte: a céges alkalmazásban álló P. F. május 25-én, a reggeli órákban betöltötte a pénzt az aznap feltöltésre váró ATM automatákhoz tartozó kazettákba. Majd azokat zsákokba rakta, és leplombálta. Ezután az autóvezetővel elindultak a vidéki településeken található bankautomatákhoz. 

– A gyanúsított kihasználta, hogy kizárólag ő végzi a feltöltést és a zsákokba helyezett pénz kezelését. Így napközben, az öt ATM feltöltése során többször belépett a gépjármű trezorjába, ahonnan az előre előkészített zsákból magához vette a nyíregyházi automata feltöltésére szánt közel 15 millió forintot, és azt ismeretlen helyre rejtette. Amikor megérkeztek a megyeszékhelyi ATM-hez, a férfi magához vette a szinte már üres pénzkazettákat tartalmazó zsákot, és a bank hátsó bejáratán keresztül elindult az automatához. Néhány perccel később a pénzszállító zsák és a szolgálati fegyvere nélkül ment vissza a gépjárműhöz, közölve kollégájával, hogy kirabolták. Ezután a pánikgomb megnyomását követően értesítette a pénzszállító cég diszpécserét arról, hogy megtámadták, és elvitték tőle az automata feltöltéséhez szükséges közel 15 millió forintot

– olvasható a bírósági tájékoztatóban. Az előzetes letartóztatásról szóló végzés nem végleges; az ügyészség tudomásul vette, de a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés