Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szekrényajtóval vágta fejbe édesapját Kölcsén

| 2021. 06. 22. | 10:17:00
Ittasságával magyarázza.
Szekrényajtóval vágta fejbe édesapját Kölcsén
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azt a 25 éves kölcsei férfit, aki ittasan az ágyon fekvő édesapjára támadt egy szekrényajtóval.

A vádirat szerint a férfi a szüleivel és a testvérével él közös háztartásban, azonban édesapjával gyakran vitatkozott, különösen ittas állapotában. 2019. augusztus 31-én a vádlott napközben a községben italozott, nagyobb mennyiségű sört és pálinkát fogyasztott el. Délután ért haza, ahol az édesapját a szobában az ágyon fekve találta. Bement a szobába és mindenféle előzetes szóváltás nélkül leemelte az ott található szekrény ajtaját, majd annak lapjával egy esetben a fekvő édesapjának a fejére ütött. Ezután az ajtót visszaillesztette a helyére, majd lefeküdt aludni. Az orvost és a mentőket a családtagok értesítették.

A bántalmazástól a vádlott édesapjának a koponyája sérült meg életveszélyes módon. A sérülése három-négy hónap alatt gyógyult meg. A vádlott beismerő vallomást tett a nyomozás során, cselekedetét ittasságával magyarázta. A főügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, és nem kéri a tárgyalás megtartását, akkor a bíróság ítélje három év börtönbüntetésre. Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés