Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Áfával csaltak Szabolcs megyei vádlottak – fegyházat kérnek rájuk

| 2021. 07. 15. | 12:49:00
Kávés cégeken keresztül követtek el bűncselekményt.
Áfával csaltak Szabolcs megyei vádlottak – fegyházat kérnek rájuk
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az ügyészség 7-9 év fegyházbüntetést indítványozott azokkal a vádlottakkal szemben, akik kávéval üzletelve jogosulatlanul igényelték vissza áfát; a bűncselekmény révén gazdagodó cégekkel szemben vagyonelkobzást, továbbá pénzbírság kiszabását kérte a vádhatóság.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség a bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt folyó büntetőeljárásról július 15-én közölte: a vádirat szerint a tettesek a 2017-2018-ban működtetett bűnszervezetet kifejezetten jogellenes adóvisszaigénylésre hozták létre. Ennek során egy hozzájuk tartozó szlovákiai cégtől egy teherautónyi kávét hoztak be Magyarországra, majd azt papíron többször eladták az országon belül, végül ismét kiszállították Szlovákiába az eredeti eladóhoz. A láncolatban az utolsó magyarországi cég realizálta a hasznot, azaz a saját adóbevallásában az általános forgalmi adót levonta, többször vissza is igényelve.

Az említett időtartamú szabadságvesztésekre vonatkozó ügyészségi „ajánlat” abban az esetben él, ha a vádlottak beismerő vallomást tesznek és lemondanak a tárgyaláshoz fűződő jogáról.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés