Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kétszer késelte meg élettársát egy szabolcsi nő

| 2021. 07. 29. | 16:49:00
A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség nem lát okot az első fokú büntetés enyhítésére.
Kétszer késelte meg élettársát egy szabolcsi nő
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

További szakértő kirendelését és tárgyalás tartását indítványozta a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség annak a 60 éves nőnek a büntetőügyében, aki ismételten késsel támadt rá az életársára egy szabolcsi kisvárosban; a vádhatóság a lépéssel a kóros elmeállapotú vádlott beszámítási képességével összefüggő elmeorvos szakértői bizonyítást egészítené ki. 

A fellebbviteli főügyészség július 29-i közleményében emlékeztetett, a nőt első fokon életveszélyt okozó testi sértés bűntettében marasztalta el a Nyíregyházi Törvényszék, s ítélte 6 év börtönre. A vádlott több évtizede élt már együtt a sértett férfival, akit 2019 nyarán immár második esetben késelte meg életveszélyesen. A bűntény idején a hajléktalan pár mindkét tagja ittasak volt. A szúrásokat veszekedés előzte meg; orvosi ellátás híján a sértett meghalt volna. Az elsőfokő ítéletet az ügyészség tudomásul vette, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A mostani közlemény felidézte: a nőt 2002-ben emberölés bűntett kísérlete miatt sújtották szabadságvesztéssel, és előtte is büntették már hasonló okból. Sőt, azelőtt rablásért és garázdaságért is állt már bíróság előtt. 

– A 2019-es már a harmadik olyan konfliktushelyzet, mely során késsel vett elégtételt. Indulatai gyakran felülírják a józan gondolkodását, a dühkitörései irányítják. Az elmegyengeségnek megfelelő az indulatkezelés, amelyhez kezdődő alkoholos torzulás társul. Ennek a társadalom peremén élő embernek a magatartását a társas kapcsolatainak zavarai, és önmagában a kilátástalan életmódja is befolyásolja

– írta a nőről a vádhatóság, hangsúlyozva: igen magas fokúnak tartják a vádlott veszélyességét a társadalomra, és szükségesnek a tartós kirekesztését. Azaz nincs ok az enyhítésre, jelentették ki.
A 2019-es bűnügyben a Debreceni Ítélőtábla hoz másodfokú ítéletet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés