Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rendőrökre fogtak fegyvert valahol Kelet-Magyarországon 

| 2021. 08. 27. | 13:31:00
A Központi Nyomozó Főügyészség nem hajlandó megmondani, hogy melyik településen történt a bűneset.
Rendőrökre fogtak fegyvert valahol Kelet-Magyarországon 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hivatalos személy elleni erőszak bűntett miatt gyanúsítottként hallgattak ki az ügyészek egy férfit, aki a megalapozott gyanú szerint a rendőrökre célozva lőtt egy éles maroklőfegyvernek látszó légpisztollyal.

Az augusztus 21-én, az esti órákban történt esetről a Központi Nyomozó Főügyészség számolt be.

A bűneset egy „nyírségi városban” történt, írták, és Costopulos Orestis helyettes szóvivő se telefonon, se írásban nem voltak hajlandó megnevezni a települést. Így az sem derült ki, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg vagy Hajdú-Bihar megyében történt a bűncselekmény. A szóvivő a titkolózás okaként azt hozta fel, hogy az ügyészség így kíván elébe menni egy esetleges személyhez fűződő jogsértés miatti eljárásnak. 

A bűnesetről szóló közlemény szerint a gyanúsított szitkozódva, egy vascsövet lóbálva próbálta megállítani a fiával szemben intézkedni készülő – akkor még szolgálati autóban ülő – rendőröket. Ekkor dördültek el a lövések. Amikor a rendőrök kiszálltak a gépkocsiból, a férfi a légpisztolyt továbbra is ráfogta az autóra. Ezért az egyenruhások testi kényszert és bilincset alkalmazva elfogták.

Augusztus 24-én a bíróság a szökés, elrejtőzés, továbbá a bűnismétlés veszélye miatt elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés